Peter Rønnov-Jessen

  Forside  
|
  Nyheder  
|
  Bøger  
|
  Artikler  
|
  Links  
|
  Om forfatteren  
|
  Kontakt  
|
  English  

 

Bréac ved den yderste rand

Breac forside 275x420   
( Se hele omslaget her )
 

Angst og paranoia ved verdens ende

Forfatteren Karl Bing skriver krimier i den franske stil, inspireret af Georges Simenons Maigret-romaner. Han ankommer til Finistère Castle, et middelalderslot som oprindelig lå ved Bretagnes atlanterhavskyst, men som i 1920'erne blev erhvervet af en excentrisk amerikansk rigmandssøn, revet ned og genopført ved Stillehavet i Californien. Her fungerer det nu som konferencecenter og kunstnerrefugium. Bing er rejst dertil for at arbejde på det 13. bind i sin romanserie om politikommissær Bréac fra Quai des Orfèvres i Paris. Men romanen vil ikke som han vil, den udvikler sig uventet og på måder han ikke selv forstår. Den virkelighed han befinder sig i, kommer mere og mere til at ligne den fiktion han skriver.

I Bings fiktion holder Bréac ferie med sin hustru i Bretagne, da der begås et mord på et hotel ude ved havet, ved det stormomsuste forbjerg Pointe du Raz. Det er hotellets direktør som er blevet dræbt, skudt i baghovedet. Det lokale politi anmoder Quai des Orfèvre om assistance, og Bréac sættes på sagen. Men ikke alt er som det synes at være, og for første gang i sin karriere må kommissær Bréac med forfærdelse erkende at han måske ikke vil kunne opklare forbrydelsen.

Bréac ved den yderste rand er en mareridtsagtig gyser om en verden som kun består af overflader, og hvor intet er som det tager sig ud. 

Merete Reinholdt i Berlingske Tidende: 

 

Breac berlingske anm w500

 


 

Lektørudtalelse:

 

Breac - lektørudtalelse w708
 

 

 Se også omtale på Tiderne Skifters website:

http://dev-tiderneskifter.dk/default.asp?pid=42&bogid=664